Proteinrika förknäcken med avokadokräm och löskokt ägg
- info4972172
- 13 feb.
- 1 min läsning
Uppdaterat: 18 feb.

Med sojamjöl i fröknäckebröden blir de mer proteinrika och mättar längre, inte minst om du serverar med ett krämigt löskokt ägg. Avokado ger en lyxig frukostkänsla och genom att mixa den till en kräm så räcker en avokado till hela familjen. Baka gärna mycket knäckebröd och förvara i en lufttät burk så har du frukosten redo många dagar framöver.
4 portioner
Fröknäcke
Ugn 150 °C
1 plåt
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
2 msk chiafrön
2 dl sojamjöl
ev. lite salt
2 dl vatten
4 tsk rapsolja
Avokadokräm
1 avokado
1 ½ dl turkisk yoghurt
Salt
Smörgås
2 ägg
1 rödbeta
1 msk sesamfrön
Svartpeppar
Fröknäcke: Värm ugnen till 150 °C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och olja och häll över de torra ingredienserna. Blanda samman allt till en jämn deg och låt svälla i ca 5 minuter. Bred ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt, skär brödet i fyrkanter och grädda det i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Låt brödet svalna på ett galler utan bakduk. Bryt det i bitar och förvara i en lufttät burk.
Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon och dela i bitar. Mixa till en slät kräm tillsammans med yoghurt och smaka av med salt.
Smörgås: Koka äggen i ca 4 minuter och skölj dem i kallt vatten innan de skalas. Skala och skiva rödbeta tunt. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Lägg rödbetsskivor, avokadokräm och en ägghalva på varsitt fröknäcke, strö över sesamfrön och nymald svartpeppar.
Σχόλια