top of page

Asiatisk biffsallad med nudlar

Uppdaterat: 18 feb.

4 portioner

Biffen

1 hängmörad biff

Salt och peppar

1 msk smör

½ msk rapsolja

Nudlarna

400 g risnudlar

1 morot

1 dl strimlad rödkål

2 dl bladspenat

½ msk rapsolja

2 msk ljus soja

1 tsk sesamolja

1 lime

Dekoration

1 dl sockerärtor

2 stjälkar salladslök

1 chili

1 tsk sesamfrön (svarta eller vita)

½ kruka thaibasilika


Biffen: Låt gärna köttet ligga framme och bli rumsvarmt en stund innan det steks.

Torka av köttet med hushållspapper och salta och peppra det.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme. Sänk värmen något och låt köttet tillagas ca 2-4 minuter per sida.

Ta upp köttet från pannan och låt det vila en stund.

Nudlarna: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj dem i kallt vatten.

Klipp nudlarna i mindre bitar med en sax.

Riv morötterna och strimla kålen.

Hetta upp stekpannan (gärna nonstick) på hög värme med rapsoljan och fräs morötter och vitkål i ca 2 minuter under omrörning.

Tillsätt nudlarna och rör om så att allt är väl blandat.

Häll över det i en skål och tillsätt soja, sesamolja och limejuice.

Dekoration: Strimla sockerärtorna, salladslöken och chilin.

Lägg ihop salladen med nudlar, tunna skivor av biffen, de strimlade grönsakerna och sesamfrö och thaibasilika.

Commentaires


bottom of page